pertanyaan

Post Message
 

Captcha Image


SHARIPAH MASLIZA BTE SYED ABU BAKAR ( Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. ): PERMOHONAN MENDAPATKAN SIJIL PERKAHWINAN IBUBAPA

Salam Sejahtera.  

Adalah saya seperti nama di atas, ingin meminta jasa baik pihak tuan/puan, bagaimanakan cara untuk saya mendapatkan salinan sijil perkahwinan ibubapa saya yang telah lama meninggal dunia.  

Saya yang akan dijadualkan berkahwin pada bulan September 2019, tetapi masih tidak dapat memenuhi borang Permohonan Perkahwinan saya, apabila saya tidak dapat Siji Perkahwinan kedua ibubapa saya, sedangkan mereka telah lama meniggal dunia.

Bolehkan jika saya memberikan serba sedikit maklumat ibubapa saya disini, bagai mendapatkan salinan sijil tersebut.

Nama Bapa: Syed Abu Bakar bin Syed Alwi

No Kad Pengenalan : 2720686

Nama Ibu : Sharifah Fadzarlun binti Syed Yahaya

No Kad Pengenalan : 2718635/My Kad 431016-06-5138

 

Tarikh perkhawinan : 1966

Tempat Perkahwinan : Kampung Kuala Tekal, Temerloh Pahang

 

Sebarang pertanyaan, pihak tuan/puan boleh email kepada saya , atau talian terus ke 017 3998507

 

Berharap mendapat tindakan segera dari pihak tuan/puan.

 .................................................................................................................

JAWAPAN.

Terima kasih kerana menghubungi pihak kami. untuk masalah puan ini kami menasihatkan : Puan boleh mendapatkan maklumat berkaitan cabutan sijil nikah ibu dah ayah puan  dari pejabat agama yang mendaftarkan perkahwinan ibu dan ayah puan.

Yang kedua. jika isu berkaitan perkahwinan ia dibawah bidang kuasa pejabat agama maka puan boleh berhubung dengan pejabat agama yang berdekatan untuk memohon perkahwinan secara wali hakim. Prosedir tersebut puan boleh berbincang dengan pejabat agama yang berkenaan.

sebarang maklumat lanjut puan boleh berhubung dengan Puan Rohana Binti Isa ( Penolong Pegawai Syariah MRS Kuantan) ditalian : 09-517 7966

Terima Kasih


Khamis, 02 Mei 2019
Powered by Phoca Guestbook
Wednesday the 12th. Laman web rasmi Jabatan Kehakiman Syariah Pahang | Syariah Asas Keadilan | Tel : 09-517 7966 | Fax : 09-513 4805 | e-mail : jksp@esyariah.gov.my.