Jabatan Kehakiman Syariah Pahang

Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel
  • images/stories/Imageslider2/1mocc.jpg
  • images/stories/Imageslider2/apineraka.jpg
  • images/stories/Imageslider2/ikutikamijksp.jpg
  • images/stories/Imageslider2/mysms_kod.jpg
  • images/stories/Imageslider2/rakya-twhite.jpg
  • images/stories/Imageslider2/human.gif
  • images/stories/Imageslider2/bannerbsk.png

pengumuman

pengumuman1. SIJIL DIGITAL.

Kepada semua pegawai dan kakitangan JKSP diminta memastikan sijil digital masing-masing masih boleh digunakan dan belum tamat tempoh penggunaannya. Untuk memperbaharui sijil digital, tiada borang yang diperlukan dan sila hubungi Bahagian ICT JKSP untuk tindakan.
 

 2. PERKHIDMATAN myUSSD(*158#)
Sukacita dimaklumkan bahawa JKSM telah pun menyediakan perkhidmatan myUSSD (*158#) untuk kegunaan orang awam khasnya. Perkhidmatan yang di sediakan adalah lokasi alamat mahkamah, kod kes mahkamah dan status kes.

 

3. PROGRAM PEMUTIHAN PENDAFTARAN PERKAHWINAN (JAIP)

Pihak JAIP di bawah unit Undang2 Keluarga telah melaksanakan program pemutihan pendaftaran perkahwinan yang bersalahan dengan undang2, bermula pada 2/11/2015 hingga 2/2/2016. Antara tujuan program tersebut untuk menggalakkan mereka yang berkahwin sedemikian mendaftarkan perkahwinan supaya tidak berlaku permasalahan di kemudian hari.
2.     Hanya pasangan  yang berkahwin pada 12/10/2015 dan sebelumnya sahaja yang terlibat dengan program ini. Mereka yang layak dalam program ini juga akan dikecualikan denda/penalty (Unit Kuatkuasa tidak lanjutkan untuk dakwaan).

 3.  Prosedur pengesahan di Mahkamah adalah seperi biasa (seperti sebelum ini), tiada perubahan prosedur dan bayaran. Begitu juga dengan prosiding Perbicaraan di mahkamah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiviti Bulan Ini

 

 

 

 

Pejabat SUK Pahang akan membuat lawatan pemeriksaan dan pengesahan aset SUK Pahang di mahkamah syariah daerah masing-masing bermula 12 Oktober hingga 25 November 2016. Oleh itu, dipohon semua pegawai aset di mahkamah syariah daerah masing-masing bersedia untuk berada di lokasi pada tarikh yang dinyatakan di dalam surat (rujuk lampiran) dan membantu pihak berkenaan semasa pemeriksaan tersebut dijalankan.

 

 

 

 

 

 

Paparan Terbaik

monitorHakmilik © 2014 Jabatan Kehakiman Syariah Pahang,Paparan terbaik menggunakan resolusi 1024 x 768, pelayar Mozilla Firefox, Chrome,Internet Explorer

 

Ibu Pejabat

homeJabatan Kehakiman Syariah Pahangcaripeta
Jalan Masjid,25000 Kuantan Pahang
Tel: 09-5177966 :: Fax: 09-513 4805

You are here:Home